Asiatisk wok med cashewnötter

Vill tipsa om den underbart goda wok jag nu gjort ett par gånger!

Ingredienser:
Wok:
1 gul lök
1/2 broccolihuvud
1/2 blomkålshuvud (en gång uteslöt jag blomkål och använde istället 1 broccolihuvud och det fungerade utmärkt det med)
2 nävar sockerärtor
5 champinjoner
2 nävar naturella cashwenötter
1 röd paprika
kokosfett att steka i
(originalreceptet innehåller tofu men jag är inte så förtjust i tofu och gör därför hellre utan)

Sås:
2 – 3 msk ljus soja
0,5 dl vatten
3 msk sirap
1 msk citronsaft 
2 tsk sesamolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
1 msk majsstärkelse (potatismjöl)

Gör så här:
Såsen:
Skala och pressa ner vitlöksklyftorna i ett litermått. Tillsätt övriga såsingredienser och använd en handmixer för att mica till en slät sås.

Woken:
Finhacka löken. Dela broccoli och blomkål i små buketter. Skär paprikan i mindre bitar och dela champinjonerna i mitten och sedan mitten igen. Strimla sockerärtorna. Hetta upp kokosfett i en stor stekpanna/wok och fräs sedan löken ett par minuter. Tillsätt champinjoner och paprika och låt fräsa ett par minuter. Blanda i broccoli- och blomkålsbuketter, cashewnötter, sockerärtor och såsen (samt även tofun om det används). Stek under omrörning ett par minuter.

Serveras med ris eller nudlar (pasta går bra det med). 

IMG_0001

En reaktion på ”Asiatisk wok med cashewnötter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.