Äntligen!!!

Äntligen är jag med symaskin igen! För att dra hela storyn kort så gick den helt nya symaskinen sönder efter fyra dagar i min ägo. Ellos, som jag köpt symaskinen av, var inte ett dugg serviceminded när jag hävdade att det mest rimliga skulle vara att få reklamera symaskinen och att de skulle skicka ut en ny alternativt att jag kunde få pengarna tillbaka för att köpa en annan. En helt ny maskin, Singers dyraste dessutom, ska inte gå sönder när den är såpass ny men det fick jag inget gehör för.

Så det blev tre veckor på reparation,.. tre låånga veckor. Reparatören var inte så pigg på att ge mig statusuppdatering men till slut fick jag reda på att de inväntade reservdelar. Blev efter två och en halv vecka trött på väntandet så jag ringde VSM, tillverkare av symaskiner från Singer, Husqvarna Viking och Pfaff. Fick prata med rätt personer, som ringde upp reparatören och utav VSM fick jag sedan reda på att reservdelen var restnoterad men att de som tur var hade en sådan slags del hos sig. De skickade den till reparatören och efter ett par dagar fick jag hämta maskinen.

Lycklig som jag var planerade jag ägna kvällen åt sömnad. Men maskinen visade samma felsymptom som sist bara en timme efter att jag startat den. Något i maskineriet som var trasigt,.

Hade verkligen ingen lust att skicka in den på service igen så jag ringde VSM igen. Skulle fått maskinen utbytt om det inte var som så att den var slut och inte kommer in igen förrän i oktober. Hade som sagt köpt Singers dyraste maskin så det fanns ingen likvärdig eller dyrare maskin från Singer som jag kunde få istället. Men som tur var tillverkar de även Husqvarna Vikings maskiner och jag blev erbjuden en sådan maskin. 

Den kom i fredags och jag ägnade hela kvällen (och natten) åt att sy. Så himla kul när det fungerar! Och det är ju så himla kul att sy. 

Det blev varsitt set med spiderman-mössa, byxor och tröja till barnen. De blev bägge förälskade i motivet när de såg det så jag köpte lite mer än jag brukar för att det skulle räcka till ett par olika plagg och det gjorde det också som tur var. De blev bägge otroligt glada när de såg de nya kläderna imorse och skulle ta på sig dem direkt. 

spiderman

En stor del av gårdagen ägnades också åt sömnad, men mer om det i ett annat inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.