Andalusiens soligaste hörn

Trots att Almeria kallas för Andalusiens soligaste hörn, med många sevärda utflyktsmål, är utbudet av utflykter med Ving tämligen skralt och utav tre möjliga lockade enbart en, en heldagsutflykt till den spektakulära bergskedjan Sierra Nevada, med Ragua-passet på 2.000 meters höjd, och besök i grottstaden Guadix. Det lät dock mindre lockande att följa med till keramikverkstaden så vi beslutade oss för att hyra en bil och efter tips från biluthyraren om platser att besöka så hade vi en plan för dagen.

Först ut var Mojácar, en vacker liten kuststad belägen i östra Andalusien, med 17 kilometer lång strand.  Enbart vissa platser längs med kusten erbjuder strandpromenader som enkelt kan nås med bil så man tjänar på att googla innan för att finna guldkornen.

Nästa fototillfälle gavs längs serpentinvägen i Cabo de Gata, en av Spaniens mest minnesvärda nationalparker. Serpentinvägen bjöd tyvärr på otroligt få platser för att kunna stanna med bilen så de vackraste vyerna fastnade enbart på näthinnan.

Cabo de Gata ligger längst ut på spetsen av Spaniens sydöstra hörn. Här finns några av landets vackraste och minst befolkade stränder, med klippformationer skapade av vulkanutbrott.

San José, en by i nationalparken bjöd på en magiskt len sandstrand med böljande blått vatten.

Vid lunchtid började det kurra i magen och efter påfyllning fortsatte resan, men mer om det i nästa inlägg.

En reaktion på ”Andalusiens soligaste hörn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.