Ambassadör för Loppi.se

Jag kan nu tillkännage att jag numer är ambassadör för Loppi.se

Loppi.se är en nytänkande köp-och säljsajt för prylar och kläder för barn. Tanken är att familjen göra bra affärer och samtidigt göra en insats för planeten. En procent av  intäkterna kommer oavkortat att gå till bra projekt och organisationer för barn och/eller miljö. Ambitionen är att Loppi.se ska påverka, inspirera och sätta hållbarhet på kartan – men utan pekpinnar och skrämselpropaganda.

Jag har själv valt att engagera mig som ambassadör då jag vill föra budskapet om återvinning och secondhand vidare.

I vår familj säljer eller skänker vi alltid urvuxna barnkläder, leksaker som inte används längre, mina och Rickars kläder som inte längre passar och alla andra produkter vi inte längre har användning för. Mycket utav det man har i garderober och lådor är ju knappt använt, och medge att det är mycket smartare att ge någon annan möjlighet att njuta av sakerna istället för att slänga dem!
Sedan behöver man ju inte köpa allt nytt själv heller. Ett exempel är barnkläder, som i små storlekar används under kort tid och hinner knappt bli slitna, vilket innebär ett utmärkt tillfälle att införskaffa fina kläder till låga priser.

Vi lever i ett samhälle där nytt köpes ofta och sedan slängs ett tag efter för att man hittat något nytt, tröttnat på produkten eller liknande! Naturresurserna är begränsade och vårt klimat förändras – det är ett faktum! Alla, även DU, kan hjälpa till med att spara på jordens resurser – det lilla som varje individ kan göra blir otroligt stort totalt sett.

Det finns så otroligt många fördelar med att sälja, istället för att slänga respektive köpa begagnat istället för nytt. Ett exempel är att man förlänger livet på en produkt och därför sparar på jordens resurser. Ett annat är att man inte bidrar till att öka på den redan enormt stora sophögen. Säljer man så får man dessutom pengar över till annat och köper man begagnat så sparar man pengar jämfört med att köpa nytt. 

Titta in på Loppi.se, registrera dig och börja sälj av alla barnprylar du ligger och skräpar hemma. Och har du tur kan även du göra ett fynd 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.