A Sustainable Choice

Burr! Morgonen var riktigt kylig och fortsätter det såhär åker höstjackan snart fram. Men jag håller krampaktigt kvar om sommaren och vill varken börja med kofta eller tjockare jacka – inte ännu.

Under min trekvartsärmare dundersköna kappa har jag idag på mig en nyinköpt topp från en affär där jag inte handlat något på flera år – nämligen Lindex. Blev förvånad över att hitta plagg som föll mig i smaken, antingen beror det på att Lindex tagit in mer moderiktiga kläder som riktar sig åt en yngre målgrupp eller, ve och fasa, så beror det på att jag blivit äldre,.. Ordet tant cirkulerar i mitt huvud, men jag väljer att tro på det första alternativet! Men oavsett vilket så måste jag ge dem cred för det breda sortimentet med moderiktiga kläder till ett riktigt bra pris.

Har blivit så besviken senaste tiden på plagg jag betalat en hel del för som inte levt upp till den kvalité jag anser mig ha betalat för. Denna topp kostade ynka 199 kronor, vilket är runt en fjärdedel av priset jag vanligtvis lägger på enklare överdelar. Dessutom är den märkt med Sustainable Choice på grund av Tencel®-blandningen i plagget. Tencel® har tilldelats ”the European Award for the Environment” av EU med anledningen att det tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, tillverkningsprocessen är skonsam för miljön och så mycket som möjligt återvinns och återanvänds. Tummen upp för hållbara alternativ!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.