A Clear View

ClearView – ja precis! Både jag och maken har varit på väg att gå in i mygg-/insektsnäten för att man knappt lägger märke till dem. 

När solen legat på hela dagen och det är varmt ute så är det otroligt skönt att kunna ha öppet fönster och balkongdörrar hela kvällar och nätter utan att för den sakens skull få in knott, mygg, nattfjärilar eller andra sorters insekter.

Men några fula myggnät med kardborreknäppning var vi inte intresserade av och blev därför otroligt glada när vi redan för på 2013-års Hem & Villa-mässa fick upp ögonen för företaget ClearView. Vi hade ju redan då skrivit på kontrakt för huset så vi tog med en broschyr hem för att minnas detta när vi kommit tillrätta i huset.

Och här är vi nu – och insektsnäten sitter på plats! De är gediget byggda, eleganta och effektiva mot såväl insekter som mot värmen. Alla sovrumsfönster är nu utrustade med varsitt insektsnät och vi har även monterat upp dem i ramen för balkongdörrarna på övre plan samt i ramen för en dörr ut mot terrassen på nedre plan. 

clearview

Kassett och skenor är tillverkade av pulverlackerade aluminiumprofilen och finns i 11 olika standardfärger. Vi valde färgen champagne och är mycket nöjda med detta val av färg. Nätet i dörrarna och fönstren är gjort av plastad UV-beständig glasfiber och finns i flera olika färger och utföranden. Bland annat finns ett populärt standardnät och ett lite starkare för de som har husdjur och små barn att hålla inne eller ute.

Dörrarna och fönstren tillverkas med ClearViews exklusiva, patenterade ”Slow-Close” –broms. Det är en hydrauliskt styrd anordning som bromsar dörren tillbaka in i kassetten och säkerställer att små händer inte kläms när den stängs samt att det upplevs som en elegant stängning.

Inrullad tar dörren minimal plats då den rullas in i en kassett och när den används hålls den på plats med ett magnetfäste.

Det var otroligt enkelt att beställa och det som krävdes från oss var att vi mätte längd och bredd i de fönster/dörrar där vi ville ha insektsnäten. De måttanpassade produkterna skickades sedan hem till oss och med en utförlig manual fick vi monterat upp dem. 

Vi är otroligt nöjda över att ha hittat något som tillgodoser våra krav dels när det gäller utseende men även när det gäller själva funktionen av ett insektsnät!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.