5-åring, återblick & tacksamhet

Sedan igår har vi en 5-åring här hemma! 

IMG_4160

Ja, jag är ungefär lika chockad! Hur har min lille kille redan lyckats bli fem år?! Vart har tiden tagit vägen?!

Känns inte som att det var så länge sedan jag och Rickard var på Profylax-kursen och kursledaren bad oss kvinnor att simulera en krystning. Problemet var bara att det kändes som att jag kissade på mig – men var fullt övertygad om att det inte hade skett! Under hela kvällen rann det lite lätt men jag kopplade inte riktigt,.. Hade filmkväll med vänner och kommer ihåg att jag inte kunde slappna av men tanken om att vattnet hade gått slog mig inte. 

Ett par timmar senare var det dock ett faktum. Ringde och väckte Rickards mamma som kom så fort hon kunde och sedan åkte vi till förlossningen. Det rann konstant och jag var rädd. Undersökningar gjordes och jag fick sprutor för att snabba på lungmognaden. Lades in och beordrades att ligga stilla. 

Tiden gick och jag kunde dra en liten suck av lättnad över att lillkillen var kvar inne i magen. Timmar blev till dagar och dagar till veckor. Plötsligt hade jag varit där sex veckor. 

Så föddes han äntligen i vecka 31+6. En stor (för sin ålder), fin och frisk pojke. 

Tänk om det hade fått förbli så. Tänk om det elaka RS-viruset inte angripit honom. Tänk vad underbart det hade varit om vi sluppit tillbringa stora delar av hans första år på sjukhus. Tänk vad skönt om sonen sluppit få sådana stora problem med andningen. Tänk om,..

Men jag är så otroligt tacksam över att han vuxit ifrån problemen med andningen. Så glad över att numer har en frisk pojke, full med energi och bus!

Det är den här lille killen som med all sin energi emellanåt gör mig helt matt. Denne kille är nu 5 år och jag älskar honom ofantligt mycket!

2 reaktioner på ”5-åring, återblick & tacksamhet

  1. Hej! Är en ny läsare som håller på att läsa igenom hela din fina blogg från start (hittade hit då jag sökte på google efter info om förkylda prematurer – fick min son i vecka 34). Härligt att se att även våra små pluttar kan bli såhär stora och goa! Tack för en bra och underhållande blogg som tar mig igenom långa amningsnätter! Kram

    1. Varmt välkommen, vad roligt att du hittat hit! Hur gammal är din lille nu?

      Önskar dig fortsatt trevlig läsning och en fantastisk dag =)

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.