31+6 – Tristan är född!

Tristan föddes den 8 mars klockan 22.42 – vecka 31+6. Han vägde 2100 gram och var 45 cm lång.

Värkarna satte igång den 7 mars och på kvällen blev jag inflyttad till förlossningen då CTG apparaten registrerade 3 värkar på 10 minuter. Värkarna gjorde inte ont och även om jag inte kunde sova så var natten lugn. De ville helst att han skulle stanna kvar i magen så jag fick inte röra mig ur fläcken men vid åttatiden på morgonen den 8e så beslutade de att en förlossning fick ske, värkarna var regelbundna och livmodertappen var nästintill utplånad.

Vid tvåtiden på dagen hade jag 4 värkar på 10 minuter, det gjorde ont och jag var bara öppen 2 cm!!
Lustgasen hjälpte inte någonting, mådde bara illa utav den. Testade kvaddlar, 4 sprutor i ryggen, gjorde väldigt ont att lägga och tyvärr hjälpte de inte någonting *besviken*. Det blev ryggmärgsbedövning till slut och det var helt underbart 😀

Tillslut var jag helt öppen men ingen bebis ville titta ut så efter ett par timmar fick jag värkstimulerande dropp. Det hjälpte ju halvbra, hon höjde dosen, kände aldrig riktigt att kroppen verkligen hjälpte till att trycka ut honom utan barnmorskan sa tillslut (efter en vaginal undersökning) att han låg cirka 2 cm från öppningen och att jag skulle krysta ut honom. Sagt och gjort, ut kom han tillslut!

Stackarn var lite sne i huvudformen och ett stort blåmärke över halva huvudet. Han låg i pannbjudning, vilket tydligen inte är så vanligt och gör att diametern för huvudet i passagen ut blir betydligt större. Så det hade tryckt en hel del på hans stackars lilla huvud, men nu har huvudformen blivit bra och bara blåmärket är kvar.

Moderkakan ville inte lossna och tillslut drog barnmorskan ut den, vilket hon ångrade lite senare eftersom hon förstod att det satt delar kvar inne i livmodern. Fick åka upp på operation, var jävligt hungrig (eftersom jag inte kunnat äta så mycket under dagen och spytt upp det jag ätit, och fick inte äta efter förlossningen eftersom de skulle ta ut resterna av moderkakan), och ville hellre kommit upp till neo och fått kolla på min lilla son. Fyra timmar efter att han kommit ut fick jag äntligen (!!) komma upp till neo och se honom 🙂

Jag är numer en lycklig tvåbarnsmor 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.