30+1 – max 27 dagar kvar!

Precis gjort ett ultraljud med viktskattning och kontroll av mängd fostervatten. Det var inte alls mycket fostervatten men det är ju inte så konstigt eftersom det, det senaste dygnet runnit konstant även när jag legat ner. Hon hade väldigt svårt att mäte huvudet eftersom han ligger så otroligt långt ner och hon inte ser med ultraljudet innanför blygdbenet. Nu är han dessutom helt fixerad. Viktskattningen visade en vikt på 1,7 kilo och det var tydligen bra 🙂

Jag frågade lite om igångsättningen den 23e mars eftersom mamma igår sa att hon tänkte ta ledigt den 23e så att hon kan ha Tindra och Rickard vara här. Så långt hade jag inte ens tänkt ännu, men tog upp det med läkaren idag. Hon berättade att de kommer kolla på livmodertappen och om den inte är påverkad så ger man först hormoner och sedan värkstimulerande dropp, och om den är påverkad så ger de värkstimulerande dropp direkt. Hon sa även att den redan är förkortad och därmed påverkad men att man kommer kolla då ändå.
Sedan tar det olika lång tid för olika människor innan droppet verkar och förlossningen sätter igång. Hon sa att jag får vara beredd på att det tar ett par timmar, för då räknar jag med det längsta och blir enbart positivt överraskad om det går fortare.

Vi pratade även om det här med permissioner och hon sa att hon märkt att olika läkare säger olika. Men det är varannan dag som gäller, varje dag får jag inte lov att åka hem, så nu får jag rätta mig efter det. Sedan är det ju det där med att sova hemma, och jag förklarade att om jag bara får sova hemma en gång varannan vecka så är det lugnt, då är jag nöjd, och det tyckte hon att det kan de väl gå med på då.

23 mars räknar jag ner till nu, 27 dagar kvar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.