30+0 – Varit här i fyra veckor och max fyra veckor kvar

Idag känns som en bra dag. Jag har kommit halvvägs i min sjukhusvistelse och det känns underbart att jag lyckats kämpa mig igenom de här fyra veckorna och att det som max är fyra veckor kvar.

Skulle åkt hem igår på dagen men skulle träffa läkaren först. Jag fick inte träffat läkaren förrän strax innan tre igår eftermiddag och var lagom irriterad. Fanns ju inte så många timmar kvar av dagen då! Typiskt mig är att när jag blir irriterad så bestämmer jag mig för att jag vill göra något som jag vet att jag inte får… så jag sa till läkaren när hon kom att jag tänkte sova hemma inatt (jag frågade inte om jag fick, utan sa att jag tänkte göra det). Det var ingen jättebra idé enligt henne och jag fick en uppläxning om att de inte brukar skicka iväg gravida med tidig vattenavgång ens på permission ett par timmar dagtid. Men hon sa också att det inte är någon tvångsintagning här och att jag fick bestämma själv. Jag kände att jag verkligen ville sova hemma (bara gjort det en enda gång sedan jag kom hit för fyra veckor sedan), så det gjorde jag.

Allt gick toppen, det var uuuuuuuuunderbart att få sova i sin egen säng, vakna av Tindras prat och få äta frukost med min älskade familj =)

Vid halv nio imorse var det dock dags att åka tillbaka hit, CTG kurva har gjorts och den såg jättefin ut. Väntar nu på läkaren så vi kan göra ultraljud och tillväxtkontroll – klockan är redan tolv och ingen läkare har dykt upp så hon lär väl inte komma förrän runt tre…
Gällande gravidförsäkringar så hade jag tecknat alla gratisförsäkringar som gick att teckna och Folksams utökade gravidförsäkring. Sedan har jag ju min vanliga sjuk- och olycksfallsförsäkring, och insatt som jag är (jag lovar er, det blir man efter att ha haft det jobbigt med diverse försäkringsbolag i två och ett halvt års tid) så kom jag på att jag får ersättning för sjukhusvistelse. Jag anmälde till TryggHansa redan i slutet av januari att jag blivit inlagd på sjukhus och skulle höra av mig igen när jag blev utskriven, men jag kände idag att det inte varit fel med lite mer pengar (eftersom försäkringskassan givetvis inte är klara för att betala ut sjukpenning…). Ringde TryggHansa och jag fullkomligt älskar dem, aldrig haft några problem med dem överhuvudtaget och det var inte heller några problem idag när jag bad att få ut ersättning för de dagar jag hittills legat inne.

Det var ju inte det jag tänkt skriva om egentligen, utan jag ville skriva om gravidförsäkringarna men eftersom även de handlade om sjukhusvistelse så blev det ett litet utlägg om min vanliga försäkring. Folksams utökade gravidförsäkring(som jag redan tecknat) ger nämligen ersättning då barnet behöver ligga inne på sjukhus. Eftersom jag vet att bebisen kommer behöva ligga på neonatal en tid så kollade jag upp om jag kunde teckna någon annan gravidförsäkring – utökad version – även nu fast jag redan ligger här med tidig vattenavgång. Fyra av de sju bolag som erbjuder gravidförsäkringar (de sju jag hittat i alla fall, och Folksam hade jag ju redan utökad version av) var inga problem att teckna den utökade versionen även fast jag redan ligger här. För allas vetskap så kräver If hälsodeklaration och SalusAnsvar kräver att graviditeten varit normal för att få teckna deras utökade gravidförsäkringa!

Så idag har jag spenderat cirka 4000 kr på att betala in till de fyra försäkringsbolag där jag kunnat teckna den utökade försäkringen, och det känns väldigt bra. Det enda jag tycker är synd är att SalusAnsvar har som garanti att man får teckna deras barnförsäkring utan hälsodeklaration för barnet om man har deras utökade gravidförsäkring, och den fick jag ju inte teckna. Har nämligen läst en del om att det kan vara svårt att få en barnförsäkring på prematurbarn…

Så nu, med fem utökade gravidförsäkringar, känner jag mig lite mer förberedd =)

Typiskt… läkaren kom in på rummet för tio minuter sedan, och samtidigt ringde försäkringskassan mig… läkaren gick igen och har inte kommit tillbaka… Hoppas hon kommer snart igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.