3-rätters

Vilken lyx att efter jobbet ha tid att åka och handla i lugn och ro, komma hem och kunna plocka upp varorna med barnen, ha tid och framförallt ork att laga middag som sedan kunde avnjutas när barnen lagt sig för kvällen (barnen hade såklart ätit middag när de kom hem). Så mycket tid! Så mycket ork! Så skönt att mina heltidsstudier är klara =)
3-rätters blev det i alla fall och till förrätt blev det pasta, morotsstavar och en röra av purjolök, zucchini, champinjoner, tomater, vitlök, fetaost, matlagningsgrädde samt salt och peppar.
Till varmrätt blev det potatis- och purjolökssoppa med grissini. 
Och till efterrätt; blåbärsglass med björnbär och hallon. 
Behöver jag säga att jag är mätt? *ler*
 Allt utom fetaosten och grädden var ekologisk.  Matlagningsgrädden var inte ekologisk eftersom det tyvärr ej fanns i affären och gällande fetaosten så gjorde jag ett aktivt val när jag inte valde I love eco:s fetaost. I innehållsförteckningen stod nämligen mikrobiellt löpe. För er som inte vet vart löpe kommer ifrån så tar man djupfrysta kalvmagar och maler dem, varpå de läggs i en enzymextraherande lösning. Nu när jag här hemma sökt på nätet för att få reda på vad mikrobiellt löpe är så har jag förstått att det inte är löpe utan vegetabiliskt ystenzym, och är måttligt irriterad. Zeta var smarta och ändrade för ett par år sedan sin innehållsförteckning från ”vegetabilisk löpe” till ”vegetabilisk ystenzym” – ett smart drag enligt mig själv! Kan inte göra annat än att råda I love eco till att göra detsamma, då ordet löpe i alla fall får mig att se rött!!

En reaktion på ”3-rätters

  1. Jag var den lyckliga vinnaren till presentkortet från Footway – toppenvinst! 🙂
    Idag kom presentkortet och skor är redan beställda till mig och sedan blev det ett par till maken också. Ska bli så kul med nya sandaler i sommar! Tusen tack för detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.