29 januari – en harmonisk dag

Natten har gått bra, vaknade dock vid 01:55 av att det forsade ut en massa fostervatten. Gjorde ont ett tag i magen efteråt men det gick över som tur var.

Man vet inte varför vattnet gick, ibland beror det på infektion men det har jag ingen så de vet inte varför.

Tindra kom förut idag, det var såååå underbart att få krama och pussa på henne 😀

Nu får jag lov att röra mig lite mer. Får inte lov att åka hem eller ens på permission, inte på ett bra tag i alla fall. Pratade med en läkare för en stund sedan och hon berättade bland annat att efter tidig vattenavgång så föds 75% av barnen inom en vecka. Så nu vet jag vad jag har att vänta, men å andra sidan är det bara 0,3% som blir extremt för tidigt födda (v 23-28) så det är ju positivt och ger hopp om att han ska stanna inne ett tag till.

Vecka 34 tar de ut honom om han ej kommit tidigare, då är bebisarna så stora att det inte är värt infektionsriksen (eftersom vattnet gått) att hålla dem kvar i magarna.

Men jag har inte strikt sängläge längre *jippie*. Bebisen ligger med huvudet neråt och eftersom man vill att han ska ligga kvar så, så är det bara bra om jag inte ligger raklång hela tiden eftersom det då finns risk att han vänder på sig och då blir det jobbigare sedan.

Får även lov att gå ner till caféterian nu, så jag får lov att börja träffa lite folk igen 🙂

Nu kom min äkta hälft, så nu blir det godis- och mystajm 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.