28+0 – Lite orolig..

CTG kurvan imorse var godkänd, ingen feber och ingen infektion – så långt var allt bra.

Barnmorskan ville även göra ett urinprov och allt såg bra ut där också. Hon sa även att läkaren ville göra ett ultraljud för att göra en viktskattning och att det skulle ske senare under dagen. Vi pratade om permission och hon sa att jag skulle fråga läkaren.

Läkaren kom vid tolv och jag kom precis tillbaka från ultraljudsundersökningen… den tog 53 minuter! Det var nästan inget fostervatten kvar alls (och i förrgår innan jag fick sova hemma gjordes ett ultraljud och då var det fullt med fostervatten) och nu var bebisen 5,5% mindre än normalt vid denna veckan. När jag kom in hit, 26+0 var han 10% större än normalt. Dock så följer han ändå sin kurva så just vikten var inget hon var jätteorolig för, utan sa bara att de kommer göra en ny viktskattning om två veckor för att se storlek då. Det med fostervattnet var dock inte toppen… Hon visste inte riktigt och skulle kolla med överläkaren och just att hon inte tyckte att det var bra men inte visste gör mig orolig…

Ska försöka få i mig lite lunch nu, rotmos och rödbetsbiff (ser inte jätteaptitligt ut)… och hoppas hon kommer tillbaka och säger något bra efter att ha pratat med överläkaren.

En reaktion på ”28+0 – Lite orolig..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.