28 januari – 26+2

Strax efter att jag blivit flyttad så började jag känna sammandragningar, de höll sig dock lugna och vid fyra på natten gav de mig den andra kortisonsprutan.

Ska få träffa en barnläkare idag, men att barnet kommer överleva tvivlar jag inte ett dugg på.

26+2 idag och före vecka 29 räknas de som extremt mycket för tidigt födda. Läkarna här hoppas den kan hålla sig inne till vecka 29 i alla fall, eftersom det skulle innebära mycket större chanser för bebisens välmående.

Från wikipedia: Intellektuella funktionsnedsättningar uppträder tyvärr ofta ändå, om än lite längre upp i åldrarna. I en longitudinell studie i Stockholm fann man att barn födda med en vikt på under 1500 gram, som alltid var prematura (i medel födda vecka 28), vid fem års ålder hade vissa kognitiva nedsättningar.

Har läst en massa om hjärnblödningar, cp skador och grejjer men även om barn som klarat sig finfint =)
Men ska prata mer med barnläkaren när han kommer sedan, så hoppas jag att han kan ge mig en massa information.

Värkarna som kom igår kväll höll sig fortsatt lugna, och än så länge än bebisen kvar i magen. Nu är kortisonsprutorna för lungmognaden klara, de kan inte göra mer med lungorna än så. Det känns i alla fall skönt att de hann ge dem =)

Pratat med en läkare som meddelade att om det sätter igång ordentligt så stoppar de inte det nu, då får bebisen födas. Så jag ligger blixtstilla i sängen för att det inte ska hända något =)

Mitt på dagen blev jag förflyttad igen, till specialBB denna gång. Ett stort rum med fyra sängar (fy för att behöva dela rum). Eftersom förlossningen inte startat på allvar ännu ville de hellre hålla förlossningsrummet ledigt för någon annan bättre behövande.

17:10 startade värkar igen, de såg dem även på CTG kurvan och jag kände att det tryckte väldigt mycket nedåt. Blev snabbt förflyttad till förlossningsrummet igen, men efter två timmar avtog värkarna och när inget mer hände så flyttade de tillbaka mig till bb igen. Kändes rätt onödigt att flytta runt på det viset, men de ville väl ta det säkra före det osäkra.

Barnläkaren kom vid åtta tiden på kvällen och jag fick ställt alla frågor jag hade, om hjärnblödningar, cp-skador, diktus, ungefärlig vikt på bebisen i denna veckan, frågor om matning osv. Fick en massa svar och känner mig nöjd =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.