27+4

Det händer inte så mycket här; CTG-kurvorna blir godkända, jag har ingen feber och ingen infektion.

Barnmorskorna är väldigt olika som jobbar här, det är väl inte så underligt egentligen eftersom alla har olika personligheter men man kan tycka att de alla borde säga samma sak. Varför säger den ena att jag måste åka rullstol om jag ska utanför avdelningen och den andre att jag inte får hämta min mat själv och den tredje att jag får gå ner till caféet? Inte konstigt att man blir frustrerad..

Men idag jobbar den bästa barnmorskan, hon är helt underbar! Pratade precis med henne om permission över natten, eftersom jag sover så himla dåligt här. De enda nätterna jag sovit är då jag fått insomningstablett, men det känns aningen psyksjukt att behöva en sådan för att kunna sova när jag hemma inte har några problem alls. Men det var inte det som jag ville skriva om egentligen… Idag fick jag äntligen ett förklaring till varför jag inte får sova hemma, en riktig och vettig sådan! Innan har de bara sagt att det är för stora risker med infektion och att det kan bli akut och det därför är bättre att sova här. När jag frågade henne idag förklarade hon för mig att anledningen till att jag inte får sova hemma är för att de är rädda att navelsträngen ska falla ner i slidan, och om den gör det så blir det akutsnitt genast. Är jag då hemma så kommer jag inte hinna in till förlossningen i tid…
Tänk vad allt kändes bättre när jag äntligen fått ett bra svar, nu behöver jag inte undra längre och varje kväll undra varför jag inte kan få sova hemma.

Men ska träffa en överläkare i början av veckan som ska kolla hur pass förkortad livmodertappen är nu och hur öppen/stängd den är. De kollade det när jag kom in till spec.förlossningen men på grund av risken att sätta igång en förlossning har de inte velat kolla varken vaginalt eller med ultraljud. Men nu har jag varit här så länge att barnmorskan (hon som jobbar idag) anser att de ska kolla det eftersom hon förstår att jag vill komma hem och sova.

Strax ska hon komma tillbaka och kolla järnvärdet, hon tyckte det lät underligt att jag behöver äta 2 stycken järntabletter (duroferon) per dag, men jag förklarade att min barnmorska ordinerat det eftersom mitt järnvärde var så dåligt. Så snart får jag veta hur pass bra eller dåligt järnvärdet är idag 🙂

Det känns inte som att bebisen kommer komma ut självmant. Jag har en stark känsla av att de kommer behöva sätta igång mig den 23 mars, och det är ju å ena sidan bra eftersom han då är så stor som möjligt men å andra sidan innebär det att jag kommer behöva ligga här i 45 (!!) dagar till. Eftersom jag ”bara” spenderat 11 dagar här hittills och redan är sjukt less så känns det inte ultimat att behöva vara här ytterligare 45… Men men, det är inte så mycket jag kan göra åt det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.