27+2

Det var en hemsk natt inatt. Kunde inte sova en blund! Det hade delvis att göra med min ena rumskamrat som … det är inte värt att skriva i detalj, men idag har hon bytts ut mot en annan, ny rumskamrat. Den nya inledde med att komma in på rummet, sätta sig i sängen och inom loppet av fem minuter hade hon ringt på barnmorskan. Hon ville ha en ny madrass eftersom den som fanns var för hård! Hon ville ha parkeringstillstånd så att hon slapp betala parkeringspengar för bilen som hon ställt här ute! Och dessutom ville hon inte ligga i rummet med oss – hon ville minsann ha ett eget rum!
Barnmorskan kollade med stora ögon och visste inte riktigt vad hon skulle svara… och jag satt med ett stort leende på läpparna och hoppades att denna rumskamrat snart skulle få åka hem 😛

CTG apparaten larmade när hjärtljuden skulle kollas på min lille i magen, hjärtaktiviteten varierade inte tillräckligt och kurvan blev inte godkänd. Efter ytterligare ett försök godkände apparaten kurvan som tur var. Blev onekligen lite orolig när den började pipa högt och det stod LARM på skärmen..

Ingen feber idag heller och blodprov tas först imorgon igen.

Dagen har varit lugn. Jag kunde somna efter lunchen och fick sovit i två timmar – det var verkligen skönt!

De senaste timmarna har jag ägnat åt att läsa kurslitteratur och sitter nu och letar upp forskningsrapporter i vetenskapliga tidskrifter och offentliga utredningar för att kunna göra den första deluppgiften i kursen.

Barnmorskan var precis här och lyssnade på hjärtljuden med en mindre avancerad apparat, och de slog fint 🙂

Nu ska jag strax prata lite mer med henne om permission… det är helt galet tråkigt att bara vara här hela dagarna och nätterna..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.