27+1 – Bra dag!

Vaknade vid halv åtta och gick direkt in för att duscha. Sedan blev det frukost, temp och CTG. CTG kurvan var helt perfekt och den tog bara 11 minuter att få godkänd – lycka!

Jag tänkte inte ligga och vänta på läkaren och det jädra sjukintyget ännu en dag, så jag informerade barnmorskan om att jag skulle gå ner till caféet och träffa min familj. Först var hon lite skeptisk men när jag förklarat att jag väntat sedan i lördags och inte tänkte ligga här och vänta längre så sa hon att hon skulle ordna en tid med läkaren senare på dagen.

Dagen började med andra ord väldigt bra och bättre blev det med ett två timmars besök av min älskade dotter och make, samt svärmor.  Lilla T har blivit så stor, hon såg ut att ha vuxit jättemycket på en vecka! Det var de mest underbara två timmarna på länge och jag njöt verkligen av att få pussa, krama och bära henne. Saknar henne så himla mycket!

När jag kom tillbaka till avdelningen sa jag till barnmorskan att jag var tillbaka, men när jag kom till mitt rum sa min rumskamrat att läkaren varit här och sökt mig två gånger. Snacka om dålig kommunikation…! Jag ringde på klockan och sa till sköterskan att jag ville veta om det bokats in någon tid till läkaren. Precis då kom hon in genom dörren och gav mig sjukintyget *överlycklig* och sa att den andra läkaren hade bokat in en tid vid två för mig. Nu kändes dagen ruskigt bra!

Lunchen bestod av panpizza – väldigt gott!

När jag gick och lämnade lunchbrickan så tänkte jag på att inget fostervatten runnit idag. Haha, ska aldrig mer tänka så! Två sekunder efter den tanken så började det rinna… en hel del… Ja ja, sånt är livet..

Läkarsamtalet kändes också bra. Fick pratat om det där med permission men hon sa att permission över natten, att sova hemma, det kommer inte hända så det kunde jag glömma med en gång. Hon förklarade att det kan bli väldigt akut att ta ut barnet, får man infektionstecken så måste bebisen ut med en gång, och då är det alldeles för riskabelt att vara hemma. Jag frågade om det fanns någon statistik över hur många som lyckas gå till vecka 34 och då bli igångsatta, men hon sa att det varierar väldigt, ungefär lika många föder efter en vecka, som efter två, som i vecka 34. Så det hjälpte mig inte så mycket i min planering ändå, men det känns väldigt skönt att veta att om bebisen inte tittar ut innan så sätter de igång förlossngen 23 mars, så nu vet jag mitt ”slutdatum”.

Rickard lämnade skolböckerna som kom igår så nu kan jag fördriva tiden med att plugga =)
Huruvida jag kommer kunna göra tentan den 25 mars låter jag vara osagt.. men det återstår att se.

Fick postat sjukintyget och tror på allvar att mina muskler kommer förtvina… även konditionen… Var helt slut i ben och fötter och fick ont i fotlederna av att gå bort till brevlådan och tillbaka.. så det blev vila efter det 😛

Nu ska jag äta lite kvällsmat och avsluta denna dag med att läsa lite kurslitteratur; ”Att utreda, forska och rapportera”, en lättläst och trevlig bok 🙂

En reaktion på ”27+1 – Bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.