27+0 – fortsättning

När kvällen kom och jag fortfarande inte fått mitt sjukintyg var jag rätt irriterad. Dessutom hade jag gått ner tre kilo, vilket inte alls kändes bra så jag frågade en sköterska om det var vattnet som vägt så mycket, men jag förstod redan innan att det inte var sannolikt eftersom det bildas nytt vatten. Hon skulle ta upp det med barnmorskan som hade hand om mig. När barnmorskan kom någon timma senare inledde hon med att säga att det inte fanns något sjukintyg, och hon förstod att jag var frustrerad och skulle sätta en ännu större lapp i journalen om att det skulle fixas på morgonen idag.

Vi pratade om det med vikten och hon skulle även prata med hon i köket så att det blir lite mer fett i maten. Det är verkligen INGET fett alls i maten vi får här, kokt potatis eller ris med något till (som absolut inte är stekt i smör) och råkost. Sedan serveras lättmargarin till frukost och kvällsmat och givetvis en mager ost…

När jag frågade om permission blev dagen med ens mycket sämre. Svaret blev nej följt av en lång motivering men hon bad mig prata med läkaren som hon lovade att jag skulle få träffa idag.

Hade svårt att somna när jag la mig vid halv elva och vid tolv bad jag om en sömntablett. Sköterskan som kom in skulle säga till barnmorskan, eftersom det är hon som bestämmer om sådant. När klockan var 01,22 och jag fortfarande inte fått någon ringde jag på klockan igen… In kom en barnmorska (som inte ens fått veta att jag ville ha en) och gav mig givetvis en sömntablett genast.. Då var jag riktigt trött och less på den dagen! Somnade gjorde jag i alla fall tillslut =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.