100 sätt att rädda maten

Har precis läst klart en bok jag köpte tidigare i veckan – 100 sätt att rädda maten!
0 (612×612)
En mycket intressant bok med många tips på hur man på bästa sätt tar hand om maten. 
”En genomsnittlig daglig meny (med kött) slukar så mycket som 3000-4000 liter, alltså tre till fyra ton vatten per person och dag!”
Men detta är verkligen ingen bok som handlar om att man ska bli vegetarian, eller vegan, utan det handlar bara om enkla vardagstips för att slippa slänga mat och för att tänka lite smartare!
Det handlar bland annat om att lita på sina sinnen, inte slänga ut mjölken för att bäst före var igår, om den luktar och smakar bra. Det handlar om att porta färdig pommes, innehållandes palmolja. Det handlar om att köpa bröd som möglar (många köpta bröd möglar inte inom skälig tid – vad sjutton innehåller de bröden?!), ta vara på frukten, köpa ekologiskt i den mån det är möjligt (för var och en), stödköpa svensk frukt, göra egen pesto, egen inlagd gurka och mycket mycket mer. 
En mycket intressant bok som jag rekommenderar alla att läsa – den ligger här hemma för den som vill låna den =)

2 reaktioner på ”100 sätt att rädda maten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.